Gå til hovedindholdet
MENU
Aula_close Layer 1
UiU logo
Mobil menu

10. klasse

UiU tilbyder 10. klasse for unge med vidtgående vanskeligheder. Man skal være bosat i Københavns kommune for at få tilbuddet.

De unge undervises efter Folkeskolelovens § 9 stk. 4 og §33 stk. 4-7. Undervisningen  er på 840 timer om året i følge Folkeskoleloven.

10. klassestilbuddet er en integreret del af vores samlede uddannelsesaktivitet på UiU, hvilket betyder at 10. klasses eleverne indgår i de spor og klubaktiviteter, der kognitivt passer til de unge, og hvor deres behov bedst opfyldes. Læs mere om elevopdelingen under STU.

Meningen med 10. klassen på UiU er, at eleverne kan fortsætte og tage deres STU på UiU. Derved får de unge sammenhængende tilbud på op til 4 år. På den måde er der god mulighed for, at arbejde med overgangen til ungdomsuddannelsen.

For nogen unge giver den praktiske, faglige og sociale læring en oplevelse af større sammenhæng mellem interesser, evner og motivation. Samtidig kan et 10. klassesforløb i UiU's ungdomsmiljø styrke den unge til at blive mere uddannelsesparat ift. til kommende 3-årig ungdomsuddannelse. De unge bliver en del af et miljø, hvor man har mulighed for at være ung på lige vilkår med andre unge.

De unge vil opleve, at de enkelte fag oftest vil være en integreret del af UiU's undervisning. Undervisningen målretter sig mod de unges fremtidige liv, hvor livsduelighed, selvværd og selvstændighed er omdrejningspunkter, og som er individuelt tilpasset den unge. Aktiviteter som cafédrift, arbejdsafklaring, krop og bevægelse, musik og teater, kommunikation, fitness, sansestimulering, læsecafé, design o.a. indgår i undervisningsforløbende.

I 10. klasse på UiU benyttes P-skalaen i Dansk og Matematik som et redskab til at beskrive elevens faglige udvikling fra 2 mdr.- 6 års kognitionsniveau. P-skalaen har således at gøre med den udvikling, der ligger før folkeskolens fælles mål. P-skalaeren er udviklet i samarbejde med Professionshøjskolen og 4 specialskoler i København. Ved kognitionsniveau over 6 år benyttes fælles mål for folkeskolen.